betonlook vloeren

VERWIJDEREN VAN PLAATSELIJKE VLEKKEN

met van tol vloerenreiniger

Van Tol Vloeren BV staat in de Top 10 vloerleggers in de regio op Trustoo. Volgens Trustoo behoren we zelfs tot de beste bedrijven op het hele platform in 2022. Daarmee hebben we de Top Score Badge verdiend!

Als erkend 5-sterrenspecialist streeft Van Tol Vloeren BV naar 100% klanttevredenheid van kennismaking, oplevering en nazorg.

Benieuwd hoe onze klanten dit ervaren? Klik op het 5 sterrenspecialist logo en bekijk de klantenbeoordelingen.

onderhoud van uw vloer

 

Enkele basisregels voor het onderhoud van uw nieuwe of bestaande vloer:

– Veeg of stofzuig de vloer grondig. Zorg dat er onder de stofzuiger een parketborstel zit, deze in namelijk zacht.

– Meng een mild reinigingsmiddel (zie hieronder de informatie over Van Tol Vloerenreiniger) in water, in de door ons geadviseerde mengverhouding. Dweil de vloer hiermee grondig.

– Laat de vloer drogen. Naspoelen is afhankelijk van het gebruikte reinigingsmiddel.

verwijderen van plaatselijke vlekken

Moeilijke vlekken kunt u verwijderen met een niet schurend reinigingsmiddel op een versleten sponsje. Zorg ervoor dat zowel het sponsje als het te bewerken vloeroppervlak nat zijn. Voor het verwijderen van teervlekken kunt u een sterker reinigingsmiddel gebruiken.

Gebruik nooit producten waar chloor in zit. Na het gebruik van een oplosmiddel is het belangrijk om de vloer na te spoelen met water. Het niet goed verwijderen van een gebruikt oplosmiddel kan leiden tot verkleuring van het vloersysteem. Als een oplosmiddel gebruikt moet worden, kunt u deze het beste eerst testen op een stuk vloer dat niet zichtbaar is, bijvoorbeed in hoeken, onder verwarmingen et cetera.

reiniging bij extreme vervuiling

– Veeg of stofzuig de vloer grondig.

-Meng een mild reinigingsmiddel in water in de door ons aangegeven mengverhouding.

– Boen de vloer met deze oplossing en laat de oplossing enige tijd op de vloer liggen om het aanwezige vuil los te weken. Niet laten opdrogen!

– Verwijder de aanwezige oplossing met een waterstofzuiger.

– Naspoelen met schoon water, eventueel naboenen en wederom opzuigen.

– Laat de vloer een nacht drogen.

periodieke reiniging

– Veeg of stofzuig de vloer grondig.

– Meng een mild reinigingsmiddel in water (pH 7 tot 10). Kies voor een reinigingsmiddel dat geen residuen (zoals een waslaag) achterlaat op de vloer. Meng dit in door de ons aangegeven mengverhoudingen. Groene zeep is bijvoorbeeld geschikt.

– Gebruik lauw water want warm water laat door snel drogen strepen na)

– Wis de vloer met deze oplossing met een vloerwisser of vloerspons.

– Laat de vloer opdrogen. Voor een streeploos resultaat is het belangrijk de mengverhouding aan te houden.

DE MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN ONDERHOUD 

Als u niet tevreden bent over het onderhoud van een vloerafwerking kan dit verschillende oorzaken hebben. De meest gemaakte fouten zijn:

– Het schoonmaken van vloeren met warm water. Warm water zorgt voor een versnelde kalkafzetting op alle vloeren. De vervuiling gaat vervolgens in de kalklaag zitten.

Oplossing:  De vloer zal ontkalkt moeten worden.

– Het schoonmaken van vloeren met verkeerde reinigingsproducten. Vooral reinigingsproducten die veel zeep bevatten laten na het reinigen zeepresidu achter. Zeepresidu is een vetlaagje. De vervuiling gaat vervolgens in het zeeplaagje zitten.

Oplossing: De vloer zal ontvet moeten worden.

Bij onbekende vlekken kunt u beter contact opnemen met Van Tol Vloeren. Ga zelf niet experimenteren met oplosmiddelen of chemische producten.

ONDERHOUDSPRODUCTEN

Voor het onderhoud van uw kunststofvloer adviseren wij PU reiniger van Van Tol Vloeren. Dit reinigingsmiddel is speciaal ontwikkeld voor PU toplagen.

Belangrijk! 

– Probeer zand en grind zoveel mogelijk van de vloer te houden. Gebruik bijvoorbeeld een inloopmat op plaatsen waar het mogelijk is van buiten naar binnen te lopen.

– Onder de poten van stoelen en tafels moet men beschermingviltjes gebruiken om beschadigingen in de vloer te voorkomen.

– Beschadigingen in de vloer zoals krassen en dergelijke zorgen voor een ophoping van vuil. Reiniging hiervan is zeer moeilijk, dus voorkomen is eenvoudiger.

– Laat water en andere vloeistoffen niet langdurig op de vloer liggen.

– Vermijd het contact van het vloersysteem met fosfaten, oplosmiddelen en andere etsende bijtende of irriterende producten.

-Schoenstrepen zijn eenvoudig te verwijderen met een stukje gum.

Onze adviezen met betrekking tot de technische toepassing in woord, geschrift of door middel van proeven worden naar beste weten verstrekt, doch gelden slechts als vrijblijvende aanwijzingen, ook ten aanzien van eventueel beschermende rechten van derden.

Zij ontslaan u niet van de verplichting, de door ons geleverde producten op hun geschiktheid voor de beoogde procedures en doeleinden te controleren. Toepassing, gebruik en verwering van de producten vinden plaats buiten onze controlemogelijkheden.

Zij vallen  derhalve onder uw eigen verantwoordelijkheid. Vanzelfsprekend garanderen wij u de goede kwaliteit van onze producten, e.e.a. volgens de in onze algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden genoemde maatstaven.

bestelformulier

bezoek onze showroom

Wij geloven in persoonlijk contact met onze klanten en willen ú zo goed mogelijk van dienst zijn.

Daarom is onze showroom UITSLUITEND OP AFSPRAAK te bezichtigen.

Bel met 06 -118 825 37 voor een showroom afspraak !

Share This